Planujesz smażyć placki ziemniaczane? Przepis jest łatwy, tylko dobrze by było uniknąć rozpryskiwania się oleju. To może być prostsze niż ci się wydaje. Wystarczy pamiętać o jednym.
źródło: https://pysznosci.pl/posyp-olej-przed-smazeniem-plackow-nie-prysnie-nawet-kropelka-tluszczu,7112480879024896a
dodano: 2025-01-09 20:38:04
Inne znaleziska:
Te frytki są lepsze niż z McDonald's. Tylko wsyp przed smażeniem jeden składnik
pysznosci.pl
Ziemniak to warzywo niemalże doskonałe, a jednym z jego największych atutów jest to, że dał początek frytkom. Te ziemniaczane kąski znane i uwielbiane są na całym globie. Z okazji Międzynarodowego Dnia Frytek, który wypada 13 lipca, podpowiadamy, jak...
pysznosci.pl, 2024-07-13 17:56:02
2024-07-13 17:56:02
Soczyste i pulchne kotlety mielone. Wystarczy przed smażeniem dodać do masy 1 owoc
pysznosci.pl
Nikt nie lubi twardych i suchych kotletów mielonych. Niestety, zdarza się, że te najlepiej wyglądające, nie mają odpowiedniej tekstury i są zwyczajnie niesmaczne. Aby zapewnić soczystość tej potrawie, polecam przetestować trik z jednym nietypowym skł...
pysznosci.pl, 2024-07-23 11:49:02
2024-07-23 11:49:02
Natrzyj kotlety przed smażeniem. Będą smakować jak z najdroższej restauracji
pysznosci.pl
W niedzielne poranki na klatkach schodowych rozlega się dźwięk tłuczonego mięsa. Kotlety schabowe to absolutny klasyk wśród polskich obiadów. Warto jednak urozmaicić czasem jego smak, zamieniając go w danie iście restauracyjne. Dzięki tej marynacie k...
pysznosci.pl, 2024-07-28 11:54:02
2024-07-28 11:54:02
Kotlety schabowe jak z najlepszej restauracji. Przed smażeniem pamiętaj o jednym
pysznosci.pl
Kotlety schabowe to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Choć wydaje się proste, to odpowiednio przyrządzone mogą zaskoczyć głębią smaku i soczystością. Kluczem do sukcesu jest odpowiednia marynata, która nada mięsu wyjątkowego aromatu...
pysznosci.pl, 2024-08-07 19:10:04
2024-08-07 19:10:04
Sposób na idealnie kremową jajecznicę. Wystarczy zrobić przed smażeniem
smakosze.pl
Jajecznica to niezwykłe danie. Składa się z minimum dwóch składników – wliczając tłuszcz, na którym ją smażymy – a mimo to jest zapewne ok. miliarda przepisów na nią. Oto jeden bliski ideału.
smakosze.pl, 2024-09-12 08:08:03
2024-09-12 08:08:03
Posyp nasiona przed siewem. Marchewka pójdzie w korzeń
shareinfo.pl
Marchewka jest dostępna w sprzedaży przez cały rok. Kosztuje niewiele, a jej zastosowanie w kuchni jest obszerne. Bez niej niektóre surówki czy zupy kompletnie straciłby niepowtarzalność. Marchewka z własnej grządki jest najsmaczniejsza, z czym na pe...
shareinfo.pl, 2025-03-18 16:38:16
2025-03-18 16:38:16
Pokrój arbuza i posyp tą przyprawą. Gdy tego spróbujesz, od razu podziękujesz
smakosze.pl
Arbuz jest jednym z najpopularniejszych owoców, po które sięgamy latem. Okazuje się, że można go jeść z nietypowym dodatkiem. Mowa o soli. Dlaczego mielibyśmy jeść solonego arbuza? Odpowiedź jest prosta: jest od tego słodszy. Wyjaśniamy, jak to dział...
smakosze.pl, 2024-07-18 22:38:05
2024-07-18 22:38:05
Weź z kuchennej szafki i posyp nią lody, a efekt cię zaskoczy. Włosi robią tak od dawna
pysznosci.pl
Lato w pełni, a wraz z nim czas na orzeźwiające desery. Lody bezapelacyjnie królują wśród letnich słodkości. Jednak nawet ten pyszny przysmak może być jeszcze lepszy! Wystarczy dodać do niego dwa nieoczywiste składniki, a efekt cię zaskoczy. Zdradzaj...
pysznosci.pl, 2024-07-19 19:45:02
2024-07-19 19:45:02
Zwyczajnie posyp ziemniaki zmielonym mięsem. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
smakosze.pl
Obiad lub kolacja mogą przysporzyć nie lada kłopotów - czasem nie wiadomo co chce się zjeść. Na szczęście mam przepis, który przyjdzie z pomocą każdemu. Zapiekanka z ziemniaków i mielonego mięsa to hit, który odkryłem dopiero niedawno. Teraz robię ją...
smakosze.pl, 2024-08-28 21:03:04
2024-08-28 21:03:04
Weź papier toaletowy i posyp go cynamonem. Efekt rozkłada na łopatki
smakosze.pl
Cynamon nie tylko do deserów. Okazuje się, także że ta prosta sztuczka kuchenna to najlepszy sposób na komary. Koniecznie dowiesz się, jak ją przygotować, a następnie wypróbuj ją sama. Owady już nigdy nie będą problemem. 
smakosze.pl, 2024-09-03 22:14:02
2024-09-03 22:14:02