Dziś w kuchni "halo tu polsat" Jurek Sobieniak prezentuje przepis na placki z cukinii w oryginalnej odsłonie – chrupiące, aromatyczne i zaskakujące dzięki dodatkowi pasty miso. Placki smażone z długich pasków cukinii są idealne na obiad, kolację czy jako przekąska dla gości. A podane z mozzarellą i...
Jeśli zrobiliście już dosłownie wszystko z cukinii i wyczerpaliście pomysły na dania z warzywa, na które sezon ciągle jeszcze trwa, dziś w "halo tu polsat" z pomocą przychodzi wam Jurek Sobieniak. Nasz szef kuchni przygotował trzy proste przepisy na...
Placki z cukinii i jabłek tartych, to niesamowite połączenie smaków i tekstur. Placuszki wychodzą nieziemsko pyszne, wilgotne, słodko kwaśne i delikatne jednocześnie. Rewelacyjne dla dzieci.
Jurek Sobieniak dzieli się sprawdzonym, rodzinnym przepisem na pyszne rogaliki według przepisu cioci Jadzi. Puszyste ciasto wypełnione słodkimi powidłami i polane lukrem sprawi, że każdy dom wypełni się aromatem świeżego pieczywa.
Czy frytki mogą być jeszcze bardziej chrupiące i zaskakujące? Jurek Sobieniak udowadnia, że tak! Jego ziemniaczane churros to pomysł na przekąskę, która łączy domową prostotę z hiszpańskim sznytem. Delikatne w środku, złociste i chrupiące na zewnątrz...
Niepozorne na pierwszy rzut oka, a jednak niezwykle dopracowane - tak można by opisać to danie Jurka Sobieniaka, w którym domowa prostota spotyka się z niemal restauracyjną finezją. Medaliony z indyka, duszone w bulionie kolagenowym, mają w sobie sma...
Placki ziemniaczane to jeden z klasyków polskiej kuchni, ale niestety nie każdy ma czas i chęci, żeby stać długi czas przy tarce i walczyć z twardymi ziemniakami. Na szczęście jest prostszy sposób z wykorzystaniem narzędzia które większość z nas ma w...
Przygotowując składniki na leczo, skupiamy się na wyborze papryki i dobrej kiełbasy. Jednak równie ważną rolę odgrywa tłuszcz, na którym smażymy warzywa. Węgrzy przygotowują leczo na smalcu z wytopionej słoniny. To baza, dzięki której potrawa nabiera...
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i cukinii podane na tzatziki w towarzystwie prostej sałatki z pomidora, papryki i ogórka. Niezwykle soczyste pieczone pulpeciki z dodatkiem startej cukinii, klasyczny grecki sos tzatziki i świ...
Zupa z cukinii to propozycja, która zadowoli podniebienia poszukujące lekkich, a zarazem sycących dań. Jej delikatny smak można dowolnie kształtować za pomocą dodatków, tworząc za każdym razem nową kompozycję. Warto poznać jej sekrety,...
Zwykle robi się je w wersji minimalistycznej, z jajkiem i odrobiną mąki. Ale istnieje dodatek, który sprawia, że te placki są bardziej konkretne, mają bogatszy smak i zyskują więcej właściwości odżywczych. A to wciąż łatwy przepis, który robi się w k...