Paulina Sykut-Jeżyna wraca już z wakacji na Sardynii, podczas których dzieliła się z fanami kadrami z przepięknych miejsc, które odwiedzała. A na zdjęciach i filmach, które umieszczała na swoim Instagramie, oprócz uroków włoskiej wyspy mogliśmy podzi...
Jedzone osobno są wartościowe, ale dopiero razem potrafią zdziałać cuda. Te niepozorne duety kryją w sobie moc, której nie znajdziesz w żadnym suplemencie. Sprawdź, które połączenia warto wprowadzić do swojej diety.
Czas sprawdzić, czy twoja głowa to skarbnica wiedzy, czy raczej pustostan z echem. Zestaw dziesięciu pytań z wiedzy ogólnej szybko zweryfikuje czy bliżej ci do ameby, czy mądrej sówki.
Od września do listopada w Polsce panuje sezon na dynię – królową jesiennej kuchni. Przygotujemy na jej bazie rozgrzewające zupy i gulasze, a także pierogi, zapiekanki, a nawet desery. Dynia powinna gościć na naszych stołach jak najczęściej. Kryje w...
Najnowsze badania archeologów z Uniwersytetu w Kopenhadze pokazują, że neolityczne społeczności alpejskie chętnie żuły kawałki brzozowej smoły. Przy okazji zostawiły więc po sobie niezwykle cenne ślady DNA, które dziś pozwalają naukowcom odtworzyć fr...