Magnez hamuje rozwój raka jelita grubego, zwiększając liczebność bakterii wytwarzających witaminę D w jelicie. Artykuł Suplementacja magnezu hamuje rozwój raka jelita grubego – nowe badanie potwierdza zależność z mikrobiomem pochodzi z serwisu Alert Medyczny.
Choć rynek alkoholi się kurczy, cydr rośnie — zwłaszcza ten wytwarzany w sposób rzemieślniczy. Branża widzi w tej kategorii potencjał, ale zwraca uwagę na nieadekwatne do rynkowych trendów regulacje, które utrudniają rozwój nowych produktów, takich...
Chociaż lato dobiega końca, to wcale nie trzeba żegnać się z roślinami ozdobnymi na tarasie czy balkonie. Istnieje mnóstwo gatunków, które bosko się prezentują nawet do pierwszych przymrozków. Należą do nich między innymi wrzosy. Można hodować je w s...
Krwawnica pospolita [Lythrum salicaria] to wyjątkowej urody roślina, uważana dziś za inwazyjną. Jeszcze parę dekad temu była ceniona w kuchni The post Krwawnica hamuje krwawienia, tonizuje luźne tkanki appeared first on Sekrety-zdrowia.org.
Nie udaje się WIG20 zbliżyć na mniej niż 20-30 pkt do poziomu 3000 pkt. Ciągle coś nie gra w rozgrywce o poziom indeksu widziany ostatni raz w maju 2008 r. Czwartkowa sesja skończyła się mocnymi zwyżkami banków, ale także kolejnym dniem przeceny akcj...
Jeszcze rok temu wydawało się, że wystarczy dorzucić agenta AI do każdego procesu i wszystko zacznie działać jak dobrze naoliwiona maszyna. Walmart, gigantyczna sieć hipermarketów w USA, jest świetnym przykładem tego, jak szybko euforia może obrócić...
Pod koniec lipca br. na łamach portalu Olsztyn.com.pl informowaliśmy o decyzji ratusza, dotyczącej ograniczenia wydatków na komunikację publiczną. Chodziło, m.in. o cięcia w związku z realizacją projektu unijnego pn. „Zrównoważona...
Sierpień przyniósł kolejne oznaki spowolnienia w japońskim sektorze przemysłowym. Spadek zamówień zagranicznych oraz presja amerykańskich ceł osłabiają eksport, a wskaźnik PMI drugi miesiąc z rzędu utrzymuje się poniżej granicy recesji.
Zielona kawa, niepoddana procesowi palenia, zyskuje popularność dzięki swoim właściwościom zdrowotnym. Co istotne, zawiera kwas chlorogenowy i przeciwutleniacze, które wspierają metabolizm i chronią układ krążenia. Jak i kiedy warto ją pić?