Zaczyna się tak: „Część, czy mógłbyś zagłosować na Agnieszkę? To bardzo ważne dla niej, a nagroda to stypendium na studia” (Zobacz na foto poniżej). Link prowadzi do strony, na której rzekomo głosuje się na dziewczynkę (konkurs gimnastycz...
W dom w Wyrkach, jak podaje "Rzeczpospolita", miał uderzyć pocisk powietrze-powietrze wystrzelony przez polskiego F-16. Rosyjskie trolle w internecie już sugerują, że jest to prowokacja polskiego rządu. Takie wypadki jednak się zdarzają, kiedy system...
W czasie 50. festiwalu w Gdyni można obserwować ciekawy i jakże potrzebny nurt wśród debiutujących twórców. Opowiadają oni o nastolatkach i młodych dorosłych z empatią i humorem, często przez pryzmat kina gatunkowego. Mimo optymistycznego wydźwięku s...
Zapomnij o tradycyjnych ruskich. Odkryj pierogi szlachcice – podlaski przysmak, który skradł moje serce. Ich sekret? Surowe ziemniaki i boczek, które tworzą niepowtarzalny smak. Przygotujesz je łatwo, a efekt zaskoczy każdego. Spróbuj i przekonaj się...
Wielu z nas wychowało się na pierogach ruskich – klasyka kuchni domowej, którą kochamy za prostotę i smak. Ale czasem warto coś zmienić. Wystarczy zastąpić twaróg innym składnikiem, żeby odkryć zupełnie nową wersję tego tradycyjnego dania. U mnie wyb...
Kreplachy to popularne w kuchni żydowskiej pierogi faszerowane mięsem, ale czasem też z warzywami w środku. Najczęściej mają trójkątny kształt i pływają w rosole. Chociaż można je podsmażyć na patelni, w towarzystwie aromatycznego bulionu nabierają n...
Pierogi to jedno z dań, które nierozerwalnie kojarzy się z domową, pyszną kuchnią, pełną ciepłych wspomnień. Pysznych sposobów na farsz jest cała masa, ale to właśnie ten farsz z dodatkiem grzybów podbije kubki smakowe.
Od Kijowa do Korytarza Suwalskiego – mokradła staną się nową tarczą wschodnią Europy. Wydawałoby się, że ekologia i obrona militarna to dwie zupełnie różne, a nawet wykluczające się dziedziny. Ale nie w tym przypadku. Okazuje się bowiem, że pon...
Pierogi z ziemniakami mogą smakować inaczej niż tradycyjne ruskie. Remigiusz Rączka udowodnił, że farsz bez twarogu wcale nie musi być nudny, bo wystarczy wymienić go na zupełnie inne składniki. Takim pierogom nikt nie może się oprzeć.