Wigilijna kolacja nie obejdzie się bez barszczu. Zakwas na niego warto zrobić już teraz — odpowiednio przygotowany nie spleśnieje, wręcz przeciwnie nabierze aromatu, dzięki czemu przyrządzone z niego danie będzie jeszcze smaczniejsze. O czym należy pamiętać?
Ilość odsłon: 27
źródło: https://top.pl/gotowanie/news-zrob-zakwas-buraczany-z-tego-przepisu-postoi-az-do-swiat,nId,8030614
dodano: 2025-10-22 19:43:18
Inne znaleziska:
Zakwas buraczany mojej babci nigdy nie pleśnieje. Ma prostą zasadę
top.pl
Zakwas buraczany stanowi podstawę tradycyjnego barszczu na Wigilię. Warto zrobić go już teraz, aby w pełni ukisł i nabrał smaku. Z tą wskazówką od babci zakwas na pewno się uda i nie spleśnieje.
top.pl, 2025-11-23 15:27:16
2025-11-23 15:27:16
Rozgrzewa i do tego syci na długo. Z tego przepisu smakuje jak u babci
top.pl
Są takie dania, których smak i aromat przywodzą czasy dzieciństwa oraz smakowite obiady u babci. Jednym z nich jest ta rozgrzewająca zupa, która syci na długo i sprawdza się idealnie na chłodniejsze dni. Klasyk wśród jednogarnkowych dań, który z tego...
top.pl, 2025-10-20 17:26:06
2025-10-20 17:26:06
Zakwas z buraków — zdrowy, smaczny i łatwy w przygotowaniu!
agrofakt.pl
Zakwas z buraków jest efektem fermentacji buraków ćwikłowych. Jego wartości zdrowotne są nie do przecenienia. Zawiera witaminy, minerały i probiotyki. Wzmacnia organizm i każdy może przygotować go samodzielnie w domowym zaciszu. Artykuł Zakwas z bura...
agrofakt.pl, 2025-11-02 12:41:12
2025-11-02 12:41:12
Pomidory do słoików z ekstra dodatkiem. Tego przepisu szukałam latami
shareinfo.pl
Pomidory do słoików na zimę muszą znaleźć się w twojej spiżarni. Zamienią pospolity obiad w pyszność. Sam przyznasz, że gołąbki, spaghetti, pizza czy mięsne klopsiki smakują lepiej z sosem pomidorowym. Przepis na przetwór jest dla wszystkich osób, a...
shareinfo.pl, 2025-08-22 14:38:14
2025-08-22 14:38:14
Przed wojną zajadali się miszkulancją. Dziś już nikt nie pamięta tego przepisu
pysznosci.pl
Gdy temperatura za oknem zaczyna spadać, pozostawiając lato jedynie jako wspomnienie na zdjęciach, do łask powracają zupy. Warto postawić na pyszne urozmaicenie i sięgnąć po miszkulancję.
pysznosci.pl, 2025-09-04 09:44:03
2025-09-04 09:44:03
Kiedyś jedzono je tylko na święta. Z tego przepisu zrobisz lepsze, niż w Zakopanem
top.pl
Ceny za lokalne dania, szczególnie w zakopiańskich restauracjach potrafią zwalić z nóg. Niektóre z tych przysmaków trudno przygotować samodzielnie, inne są wręcz banalnie proste i mogą smakować lepiej niż te kupione w barach. Jeden z takich smakołykó...
top.pl, 2025-11-22 17:23:07
2025-11-22 17:23:07
Smak wakacji z dawnych lat. Domowa lemoniada i oranżada z przepisu babci
polsat.pl
Pamiętasz smak domowej lemoniady i oranżady, którą babcia robiła na wakacje? Bez chemii i sztucznych barwników - tylko kilka prostych składników i prawdziwe orzeźwienie. Dziś, gdy półki uginają się od kolorowych napojów, te przepisy wracają do łask....
polsat.pl, 2025-07-24 18:10:04
2025-07-24 18:10:04
Coś słodkiego, ale bez cukru. Ciasto z jabłkami w pianie według przepisu Ewy Wachowicz
polsat.pl
Masz ochotę na coś słodkiego, ale masz obawy, że ostatnio trochę nadto folgujesz zachciankom z cukrem w roli głównej? Nie ma problemu - Ewa Wachowicz ma w swym bogatym zbiorze przepisów recepturę idealną. Co powiesz na ciasto z jabłkami w słodkiej pi...
polsat.pl, 2025-08-23 14:43:07
2025-08-23 14:43:07
Zupa idealna na koniec lata (zwłaszcza w wersji na wynos). Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym z przepisu Borysa Dobiszewskiego
polsat.pl
Koniec lata to idealny czas na kremową, aromatyczną zupę z kukurydzy. Z dodatkiem mleka kokosowego zyskuje nie tylko aksamitną konsystencję, ale też głęboki, lekko słodki i nieco orientalny smak. W niedzielę 31 sierpnia w kuchni "halo tu polsat" goto...
polsat.pl, 2025-08-31 05:42:08
2025-08-31 05:42:08
Dobre do śniadaniówki - mini drożdżówki z twarogiem, morelami i kruszonką z przepisu Borysa Dobiszewskiego
polsat.pl
Nie ma nic lepszego na drugie śniadanie niż pyszna, domowa drożdżówka. A te z przepisu Borysa Dobiszewskiego są nie tylko bardzo letnie, ale też wyjątkowo sycące i szybkie w przygotowaniu. Szef kuchni przyrządził je w studio "halo tu polsat" jako czę...
polsat.pl, 2025-08-31 06:32:09
2025-08-31 06:32:09