Koerańskie kimchi, czyli po prostu kiszonki, przygotowuje się głównie na bazie kapusty pekińskiej z dodatkiem warzyw, które nawet teraz są w pełni dostępne. Kiszonki są zdrowe i smaczne - zapewnia Beata Machała, pasjonatka ziół i zdrowego żywienia z Ciszycy w gminie Koprzywnica.
5 listopada minęło 40 lat od pierwszego w Polsce przeszczepu serca, przeprowadzonego przez zespół kardiochirurgów pod kierunkiem prof. Zbigniewa Religi. 27 września w Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu przeszczepiono serce Szymonowi Magierze z No...
Latem chętnie robimy przetwory, żeby zatrzymać smak i wartości sezonowych warzyw w słoikach. To świetny sposób na to, by w sezonie jesienno-zimowym, gdy trudno o świeże warzywa, sięgnąć po coś domowego i zdrowego. Jednym z prostszych, a jednocześnie...
Kiszone ogórki zna każdy, ale kiszone ziemniaki w słoiku to już zupełnie inna historia. W wielu kuchniach świata ten sposób przechowywania i przygotowywania ziemniaków jest znany od lat – nadaje bulwie zupełnie nowy smak i aromat. Kiszone frytki mają...
Szukasz prostego i niezawodnego sposobu na domowe jabłka do słoika? Ten przepis to gwarancja smaku jesieni zamkniętego w słoikach, który zimą uratuje niejedno ciasto, deser czy szybkie śniadanie.
Wraz z nadejściem sezonu świątecznego warto stworzyć w domu odrobinę magii – i wcale nie potrzeba do tego wyszukanych dekoracji. W dzisiejszej rozmowie pokazujemy, jak zwykłe lampki LED, szklane wazony i słoiki mogą zamienić się w nastrojowe ozdoby,...