Placki z cukinii i jabłek tartych, to niesamowite połączenie smaków i tekstur. Placuszki wychodzą nieziemsko pyszne, wilgotne, słodko kwaśne i delikatne jednocześnie. Rewelacyjne dla dzieci.
Dziś w kuchni "halo tu polsat" Jurek Sobieniak prezentuje przepis na placki z cukinii w oryginalnej odsłonie – chrupiące, aromatyczne i zaskakujące dzięki dodatkowi pasty miso. Placki smażone z długich pasków cukinii są idealne na obiad, kolację czy...
Szczyt zbiorów nie sprawił, że jabłka na rynku hurtowym można sprzedać szybciej. Owoców nie brakuje. Jak kształtuje się sytuacja w dniu 25.09.2025 r.? Artykuł Szczyt zbiorów, więc jabłek nie brakuje – hurtowe ceny jabłek, Bronisze, 25.09.2025 pochod...
Przygotowując składniki na leczo, skupiamy się na wyborze papryki i dobrej kiełbasy. Jednak równie ważną rolę odgrywa tłuszcz, na którym smażymy warzywa. Węgrzy przygotowują leczo na smalcu z wytopionej słoniny. To baza, dzięki której potrawa nabiera...
Jeśli zrobiliście już dosłownie wszystko z cukinii i wyczerpaliście pomysły na dania z warzywa, na które sezon ciągle jeszcze trwa, dziś w "halo tu polsat" z pomocą przychodzi wam Jurek Sobieniak. Nasz szef kuchni przygotował trzy proste przepisy na...
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i cukinii podane na tzatziki w towarzystwie prostej sałatki z pomidora, papryki i ogórka. Niezwykle soczyste pieczone pulpeciki z dodatkiem startej cukinii, klasyczny grecki sos tzatziki i świ...
Zupa z cukinii to propozycja, która zadowoli podniebienia poszukujące lekkich, a zarazem sycących dań. Jej delikatny smak można dowolnie kształtować za pomocą dodatków, tworząc za każdym razem nową kompozycję. Warto poznać jej sekrety,...
Litewskie placki ziemniaczane to danie, które wykonasz w mgnieniu oka. Jesteśmy przekonani, że zachwyci ono podniebienia twoich gości i co ważne, na zakup składników do przygotowania tej potrawy nie wydasz fortuny. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!
Placki ziemniaczane od pokoleń królują na polskich stołach. To jedno z tych dań, które można przygotować szybko i bez skomplikowanych składników. Klasyczna wersja jest chrupiąca, sycąca i aromatyczna, ale coraz więcej osób poszukuje zdrowszych altern...
Placki ziemniaczane to jeden z klasyków polskiej kuchni, ale niestety nie każdy ma czas i chęci, żeby stać długi czas przy tarce i walczyć z twardymi ziemniakami. Na szczęście jest prostszy sposób z wykorzystaniem narzędzia które większość z nas ma w...
Naleśniki belgijskie robią furorę w kuchniach i na stołach – cienkie, delikatne i aromatyczne, potrafią zaskoczyć nawet miłośników klasycznych placków. Dzięki kilku prostym trikom, takim jak dodatek wanilii czy odrobiny koniaku, zwykłe naleśniki zami...