Jeszcze kilkadziesiąt lat temu w wielu polskich domach rosół nie zawsze powstawał z kury. Prababcie często sięgały po mięso, które dziś budzi mieszane uczucia – gołębia. Ptaki hodowano nie tylko z myślą o listach czy konkursach, ale też jako cenne źródło pożywienia. Rosół z gołębia uchodził za wyjąt...
Polacy często zapominają o tym wyjątkowym, niskokalorycznym mięsie – sarninie, które w kuchni potrafi zachwycić smakiem i aromatem. Niestety, nawet drobny błąd w obróbce, jak przeciągnięcie mięsa, może zepsuć całe danie – przekonała się o tym Sandra...
Kiedy myślimy o kapuśniaku, przed oczami pojawia się ten na bazie kiszonej kapusty. Chociaż bez wątpienia jest smaczny, to ta słodka odsłona zdecydowanie zasługuje na to, by zrobić dla niej miejsce w codziennym jadłospisie.
Opakowanie po mięsie wygląda jak zwykły plastik, ale nie nadaje się do recyklingu. Mimo obowiązującego systemu segregacji, wielu Polaków wciąż wrzuca je do niewłaściwego pojemnika. Sprawdź, gdzie powinno trafić i dlaczego to takie ważne.
Nadchodzi jesienne wydarzenie, które od lat kojarzone jest z polskim uzdrowiskiem. W tym roku po raz pierwszy turyści świętować będą jednak w innym mieście niż zwykle.
Wraca temat budowy budynków wielorodzinnych przy ulicy Hauke-Bosaka. Na najbliższej sesji Rada Miasta Kielce znów będzie dyskutować nad projektem uchwały dotyczącej inwestycji w trybie ustawy lex deweloper. W piątek (18 lipca) negatywnie zaopiniowała...
NVIDIA ma świetne wieści dla wszystkich użytkowników biblioteki usługi GeForce NOW. Dodatek Unfinished Business do gry RoboCop: Rogue City od Nacon jest już dostępny w GeForce NOW. Prawo powraca na ulice Starego Detroit. Niezależnie od tego, czy grac...
Od najbliższej soboty (19 lipca), w związku z rozpoczęciem kolejnych remontów realizowanych w ramach programu „Wrocław na Dobrej Drodze”, zmieni się organizacja ruchu na ulicach Koziej i Waligórskiego. Kierowcy będą musieli liczyć się z utrudnieniami...