Sezon na przygotowywanie przetworów wciąż trwa. Tym razem na tapet weźmiemy paprykę, która po zalaniu aromatyczną zalewą staje się unikatowym i dość nieoczywistym dodatkiem do dań. Co zrobić, żeby warzywo zachowało swoją chrupkość i intensywny kolor? To sprawdzony trik.
To niby takie proste, ale w praktyce wiele osób rezygnuje ze smażenia ryby, która po raz kolejny rozpada się na patelni. Przyczyn może być wiele – nieodpowiednia temperatura tłuszczu, zbyt mokra ryba, za szybkie obracanie na drugą stronę. Dlatego prz...
Piątkowy obiad to okazja do tego, by na talerzu pojawiła się ryba. Najchętniej jadamy tę w klasycznej panierce z bułki. Warto jednak postawić na odmianę i sięgnąć po drobne ziarenka.
Hailey Bieber, modelka i żona Justina Biebera została przyłapana na Majorce przez fotoreporterów w letnim, modnym zestawie w oryginalnym kolorze. Gwiazda postawiła na soczystą żółć i obroniła odważną stylizację.
Tuje zrobiły ogromną karierę w naszych ogrodach. Ich ojczyzną jest Ameryka Północna, ale w naszym klimacie świetnie się odnajdują. Wielu ludzi tworzy z nich żywopłot, a wszystko przez to, że dobrze się do tego nadają. Rosną dość prężnie, tworzą szcze...
Ciężko ją znaleźć w supermarketach, ale warto wypatrywać kąski u dobrego rzeźnika. Krucha i delikatna przepona wołowa zaskoczy wszystkich miłośników mięsa swoim głębokim, intensywnie wołowym aromatem.
W świecie, gdzie czekoladki kuszą bardziej niż trening cardio, a brzuch ma swoje sekrety po zimie, ratunek może czaić się tam, gdzie najmniej się go spodziewasz – w... łazience. Kosmetyki wyszczuplające nie są już marketingowym mirażem, a realnym wsp...
Chcesz, aby twoje kanapki i obiady zyskały wyjątkowy smak? Papryka słodko-kwaśna metodą 2:1 to przepis, który pozwoli ci przygotować chrupiące, aromatyczne przetwory w domu. Dowiedz się, jak wybrać najlepszą paprykę i krok po kroku przygotować maryna...
Mało kto wie, że w Polsce znajduje się prawdziwe "zagłębie paprykowe". Niewielu z nas zdaje sobie też sprawę, jak cenna dla naszego zdrowia jest papryka oraz, że jej ostrość daje więcej, niż tylko doznania smakowe. Papryka dominuje w jesiennej kuchni...
Na rynku Unii Europejskiej w pierwszej połowie roku, czyli w miesiącach od stycznia do czerwca, niepodzielnie rządzi hiszpańska papryka, a zwłaszcza ta z prowincji Almeria. Zarówno pod względem ilości, jak i wartości sprzedaży. Potwierdzają to dane E...