Zupa z cukinii to propozycja, która zadowoli podniebienia poszukujące lekkich, a zarazem sycących dań. Jej delikatny smak można dowolnie kształtować za pomocą dodatków, tworząc za każdym razem nową kompozycję. Warto poznać jej sekrety, aby stała się stałym punktem menu.
Nie jest tajemnicą, że największym powodzeniem na rynku cieszą się SUV-y i crossovery. Klienci doceniają ich modne sylwetki i walory praktyczne. Niemniej jednak nie tylko one wzbudzają zainteresowanie. Ten model oferuje zupełnie inną koncepcję. Można...
W sierpniu do Ochotniczej Straży Pożarnej w Słupi w województwie łódzkim trafił nowy lekki samochód. The post Nowy lekki Master usprawni działania OSP Słupia first appeared on Remiza.pl - Polski Serwis Pożarniczy.
Przygotowując składniki na leczo, skupiamy się na wyborze papryki i dobrej kiełbasy. Jednak równie ważną rolę odgrywa tłuszcz, na którym smażymy warzywa. Węgrzy przygotowują leczo na smalcu z wytopionej słoniny. To baza, dzięki której potrawa nabiera...
Placki z cukinii i jabłek tartych, to niesamowite połączenie smaków i tekstur. Placuszki wychodzą nieziemsko pyszne, wilgotne, słodko kwaśne i delikatne jednocześnie. Rewelacyjne dla dzieci.
Dziś w kuchni "halo tu polsat" Jurek Sobieniak prezentuje przepis na placki z cukinii w oryginalnej odsłonie – chrupiące, aromatyczne i zaskakujące dzięki dodatkowi pasty miso. Placki smażone z długich pasków cukinii są idealne na obiad, kolację czy...
Jeśli zrobiliście już dosłownie wszystko z cukinii i wyczerpaliście pomysły na dania z warzywa, na które sezon ciągle jeszcze trwa, dziś w "halo tu polsat" z pomocą przychodzi wam Jurek Sobieniak. Nasz szef kuchni przygotował trzy proste przepisy na...
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i cukinii podane na tzatziki w towarzystwie prostej sałatki z pomidora, papryki i ogórka. Niezwykle soczyste pieczone pulpeciki z dodatkiem startej cukinii, klasyczny grecki sos tzatziki i świ...
Aromatyczna zupa gulaszowa to danie, które kochają nie tylko dorośli, nie pogardzą nią też dzieci. Podawana z dodatkiem własnoręcznie upieczonego chleba smakuje lepiej niż schabowy. Jak ją zrobić? Podajemy prosty przepis.
Zupy to prawdziwe kulinarne skarby, które warto mieć na stałe w menu. Wersja kremowa z kurek to prawdziwa perełka, która zachwyci każdego, kto jej spróbuje. To doskonały sposób na sezonowe grzyby i coś, co łatwo przygotujesz w domu.