Jak zapewnić pieczonemu mięsu odpowiednią miękkość i właściwą strukturę? Wszystko sprowadza się do odpowiedniej obróbki. Oto, jak zapewnić sobie, by pierś z kaczki była zawsze miękka i soczysta.
Wyczucie guzka w piersi to moment, który budzi niepokój u wielu kobiet. Choć rak piersi jest najczęstszym nowotworem złośliwym u kobiet, nie każda zmiana oznacza chorobę nowotworową.
Wrzesień sprzyja grzybobraniu. Grzybiarze chętnie ruszają do lasów i szukają smacznych okazów, które potem można suszyć. Jednak, jak suszyć grzyby, by nie pleśniały? Podpowiadamy, jakich błędów unikać podczas suszenia grzybów.
Wobec zbliżającej się jesieni chętnie eksperymentujemy z kiszonkami. Jednak kapusta, obok ogórków, należy do naszego stałego repertuaru. Doświadczeni raczej wiedzą, ale początkującym warto przypomnieć najczęstszy powód psucia się kapusty.
Ogórki małosolne to smak lata, z którego tak chętnie korzystamy. Podczas przygotowywania tych smakołyków należy wystrzegać się szczególnie jednego błędu. Dzięki temu ogórki wyjdą pyszne i chrupiące.
- Jak długo czekacie z rozpakowaniem walizki, gdy już wrócicie do domu z wakacji? - zapytał na TikToku dr Jason Singh. Lekarz wyjaśnia, dlaczego zwłoka może w tym wypadku okazać się zbawienna.
Właściwe przechowywanie jedzenia jest ważne przez cały rok, ale w upały nabiera szczególnego znaczenia. Oto sposób na poprawne przechowywanie wędliny, która – choć przeznaczona do dłuższego leżenia – często słabo znosi trzymanie w lodówce przez kilka...
W sierpniu sezon grzybowy nabiera rozpędu. Lada chwila lasy zaczną obdarowywać nas swoimi owocami w takiej ilości, że nie nadążymy ich mrozić, a co dopiero zjadać. Jak jednak poprawnie zakonserwować je w zamrażarce?
Dawanie napiwków w Polsce to nie tylko kwestia finansowa, ale i kulturowa. Warto znać zasady, by uniknąć faux pas. Napiwki są wyrazem wdzięczności za dobrą obsługę, a ich wysokość zwykle wynosi 10-15 proc. rachunku. Unikaj drobnych monet, które mogą...
O tym, dlaczego Rafał Trzaskowski przegrał wybory i jaki udział miał w tym Michał Kołodziejczak rozmawiamy z rolnikami: Jackiem Zarzeckim, Emilem Mieczajem i Łukaszem Pergołem.