Jajka z piekarnika to idealny sposób na szybkie, bezstresowe śniadanie dla całej rodziny. Wystarczy blacha, kilka minut pieczenia i gotowe. Pieczone jajka na blasze zawsze wychodzą idealnie, są świetnym pomysłem na śniadanie, a przy okazji nie robią bałaganu.
Dobry kucharz nie tylko potrafi przygotować smaczne potrawy, ale też zna się na rodzajach, pochodzeniu i przeznaczeniu produktów. Ma też bogatą wiedzą na temat różnych metod ich przyrządzania. Przekonajmy się, czy ciebie można nazywać "dobrym kucharz...
Jeśli potrzebujesz uzupełnić swój asortyment kuchenny i zastanawiasz się, jaką patelnię wybrać, to wiedz, że aby postawić na najlepsze rozwiązanie, musisz rozważyć kilka wariantów. Choć wydaje się to błahą sprawą, to szybki i nieprzemyślany zakup moż...
Schab z patelni z idealnie kremowym ziemniaczanym puree to klasyczna pozycja w jesiennym menu. Mateusz Gessler dodaje do niej wyjątkowy, bo owocowy, bardzo jesienny sos, którego smak wynosi danie na zupełnie nowy poziom. To idealna propozycja na nied...
Czasem nie potrzeba nam wypasionych patelni za setki złotych. Chcemy po prostu szybko odgrzać obiad z wczoraj, zrobić jajecznicę na śniadanie lub podsmażyć cebulkę. Do takich zadań idealnie nadaje się zwykła, tania patelnia. Okazuje się, że IKEA ma w...
Często podczas smażenia ryba zaczyna się rozpadać na patelni, przez co nie tylko wygląda mniej apetycznie, ale i gorzej smakuje. Możemy jednak temu zapobiec, stosując proste sposoby polecane przez Ewę Wachowicz. Dzięki temu nasza ryba będzie aromatyc...
Rodzice od czasu wakacji w Tunezji rzadko robią na śniadanie coś innego. Nudne kanapki już dawno poszły w odstawkę. Tunezyjska potrawa wygryzła nawet tradycyjną jajecznicę. Mama szaleje z warzywami na patelni, a tym razem do stałego repertuaru dołącz...
Chociaż oryginalne francuskie clafoutis jest robione z czereśniami, ze śliwkami smakuje tak samo dobrze, a nawet lepiej. Zwłaszcza z naszymi węgierkami nabiera wyjątkowego, lekko korzennego aromatu. Ciasto z patelni posypuję cynamonem i cukrem pudrem...
Jak odgrzać kotlety, żeby były soczyste i chrupiące? Wiele osób uważa, że to niemożliwe, ale są w błędzie. Wystarczy zapamiętać kilka zasad, między innymi jedną dotyczącą tłuszczu, a kotlety już nigdy nie będą smakować jak podeszwa.
Wiele internetowych źródeł twierdzi, że teflon uwalniany z patelni może nam zaszkodzić. Jak jest w rzeczywistości? Będziemy musieli opowiedzieć nieco o chemii polimerów Artykuł Czy teflon z patelni może nam zaszkodzić? pochodzi z serwisu oko.pre...
Policja dla "Faktu" potwierdziła informacje o kradzieży w krakowskiej IKEI. Jak nieoficjalnie ustaliliśmy, chodzi o Konrada Berkowicza (jednego z liderów Konfederacji). Partia broni już partyjnego kolegi, twierdząc, że to tylko pomyłka.