Są takie ciasta, które nie potrzebują reklamy ani nowoczesnych wariacji, bo bronią się same - smakiem i historią. Pani Walewska z przepisu siostry Anastazji to klasyk, który od dekad pojawia się na rodzinnych stołach. Wymaga chwili skupienia, ale odwdzięcza się w stu procentach.
źródło: https://g.pl/news/7,187451,32481750,na-swieta-nie-pieke-sernika-pychotka-siostry-anastazji-sprawdza.html
dodano: 2025-12-19 19:38:04
Inne znaleziska:
Do sernika dodaję nieoczywisty składnik. Jest puszysty, wyrasta wysoki i nigdy nie opada
pysznosci.pl
To stary, chociaż mało znany trik cukierniczy. Nieoczywisty dodatek do sernika sprawia, że ciasto nie opada po upieczeniu i pozostaje wilgotne nawet przez kilka dni. Oczywiście trudno to sprawdzić, bo zazwyczaj znika zaraz po ostygnięciu.
pysznosci.pl, 2025-10-19 15:50:09
2025-10-19 15:50:09
Najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Ciasto nie opadnie
pysznosci.pl
Sernik od lat pozostaje jednym z najważniejszych ciast świątecznych na polskich stołach. Aby wyszedł równy, kremowy i stabilny, nie wystarczy jednak sam dobry przepis – kluczowe są właściwa temperatura pieczenia, odpowiednio dobrany ser oraz sposób p...
pysznosci.pl, 2025-12-09 14:58:04
2025-12-09 14:58:04
Biszkopt maderski piekę co chwilę. Takiej wilgotności i smaku żaden inny nie ma
shareinfo.pl
Pieczesz czasami torty? Pewnie ciasta biszkoptowe ze słodkimi kremami zdecydowanie częściej lądują na twoim stole. Przepisów na idealny biszkopt jest bez liku i na pewno wiesz, jak się go robi. Gdy będzie Ci potrzebny spód do tortu, koniecznie zajrzy...
shareinfo.pl, 2025-07-26 09:38:12
2025-07-26 09:38:12
Na Wszystkich Świętych nie piekę szarlotki. Sięgam po gruszki i mam deser jak z cukierni
pysznosci.pl
Nie zawsze trzeba sięgać po jabłka, żeby poczuć smak jesieni. Ja wybieram inne owoce i robię z nich obłędne budyniowe ciasto. Moi goście się nim zajadają i od dawna proszą mnie o przepis.
pysznosci.pl, 2025-10-28 07:24:10
2025-10-28 07:24:10
Z sezonowego warzywa piekę ciasteczka. Goście nie domyślą się, z czego są zrobione
pysznosci.pl
Te ciasteczka są idealne na jesień. Przygotowane z sezonowego warzywa i z dodatkiem czekolady, są tym, co każdy z nas potrzebuje, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza, a wieczory umilają słodkości i kubek gorącej herbaty.
pysznosci.pl, 2025-10-29 19:32:10
2025-10-29 19:32:10
Gdy piekę kalafiora w marynacie, nikt nawet nie pyta o kotlety. Taki jest pyszny
pysznosci.pl
Na obiad piekę czasami kalafiora. Dzięki aromatycznej marynacie jest naprawdę obłędny. Każdy prosi o dokładkę i zajada się ze smakiem, nie rozglądając się za kotletami. Tak upieczone różyczki świetnie komponują się z sosami na bazie jogurtu naturalne...
pysznosci.pl, 2025-11-04 21:08:29
2025-11-04 21:08:29
Zapomnij o boczku, postaw na chorizo. Takie ciasto piekę, gdy nie mam czasu na gotowanie
pysznosci.pl
Zapomnij o boczku i sięgnij po chorizo. To właśnie ono nadaje charakteru prostemu wypiekowi, jakim jest wytrawne ciasto. Ten przepis to idealna opcja na szybki, sycący obiad, kiedy nie masz czasu spędzać godzin w kuchni.
pysznosci.pl, 2025-11-08 16:40:18
2025-11-08 16:40:18
Świąteczne gołąbki piekę tylko w takiej temperaturze. Kapusta jest mięciutka i delikatna, a farsz nie za suchy
pysznosci.pl
Bez względu na to, czy planujesz postne gołąbki na Wigilię, czy mięsne na Boże Narodzenie, zdecydowanie najłatwiej wstawić je do piekarnika. Spokojnie nabiorą miękkości, bez blokowania miejsca na kuchence. Przy zachowaniu kilka prostych wytycznych ni...
pysznosci.pl, 2025-12-17 16:28:05
2025-12-17 16:28:05
Kurczaka piekę w tylu stopniach. Wychodzi cudownie soczysty i chrupiący
shareinfo.pl
Mięso drobiowe jest składnikiem wielu potraw. Ale czy wiesz, jak je przyrządzić, by zawsze było perfekcyjne? Nie wszyscy mają talent do gotowania, ale znajomość podstawowych zasad pieczenia mięsa powinien znać każdy, kto często serwuje kurczaka na ob...
shareinfo.pl, 2025-08-24 22:18:28
2025-08-24 22:18:28
Robię pyszną marynatę i piekę w piekarniku. Jemy na obiad lub na kanapkach
pysznosci.pl
Soczysta i miękka karkówka to prawdziwa gratka dla miłośników mięsa. W tej wersji, pieczona powoli w piekarniku, dosłownie rozpływa się w ustach zarówno na ciepło jak i na zimno.
pysznosci.pl, 2025-08-30 12:04:12
2025-08-30 12:04:12