Pieczywo z marketu nie ma najlepszej opinii. Dietetyk Michał Wrzosek sprawdził składy kilku chlebów w popularnym dyskoncie i znalazł naprawdę dobry produkt, który możesz kupować bez obaw. Pieczywo żytnie dostępne w Biedronce ma prosty skład, a do tego kosztuje niewiele. Ekspert wskazał najlepszy wyb...
Małgorzata Rozenek-Majdan od lat inspiruje fanów do dbania o sylwetkę i zdrowie. Niedawno gwiazda zdradziła, że stosuje post przerywany. Zapytaliśmy dietetyka, co sądzi o tej metodzie, która w ostatnim czasie staje się coraz bardziej popularna.
Michał Wrzosek sam jest najlepszym przykładem na to, że można zmienić nawyki żywieniowe. Wygrał z chorobą otyłościową i od kilku lat za pomocą różnych kanałów w sieci stara się pomagać Polakom w podejmowaniu zdrowszych decyzji zakupowych. Ocenił równ...
W piekarni często stajemy przed dylematem: który chleb wybrać, by był smaczny i naprawdę zdrowy? Jeśli zależy ci na najzdrowszym pieczywie, warto poznać kilka prostych zasad, które ułatwią wybór.
Michał Wrzosek zdradził kulisy współpracy z Borysem Szycem i opowiedział, jak aktor walczył o nową, lepszą sylwetkę. W rozmowie odniósł się też do głośnych wypowiedzi Roberta Pasuta, dotyczących idealnej wagi, oraz diet modelek Victoria’s Secret, któ...
Na szybko, na ciepło, na początek dnia – parówki sprawdzają się, gdy chcemy zjeść śniadanie w pośpiechu i na dłużej zaspokoić głód. Lubią je dzieci – są więc takim „pewniakiem” rodziców, choć podawanie ich wywołuje też pewne poczucie winy, bo jednak...
Jeśli masz w domu drożdże, spróbuj upiec chleb na drożdżach, który zachwyca miękkim środkiem i chrupiącą skórką. To prosty przepis, który nie wymaga specjalnych umiejętności, a efekt zawsze robi wrażenie.
Toskański chleb bez soli, znany we Włoszech jako pane toscano lub pane sciocco, to tradycyjny wypiek, który wyróżnia się całkowitym brakiem dodanej soli. Jego powstanie ma głębokie historyczne i kulturowe uzasadnienie, a smak tego chleba znacząco róż...
Rodzaje chleba tostowego istotnie różnią się między sobą zarówno pod względem składu surowcowego, wartości odżywczej, jak i wpływu na sytość po posiłku
Rolnicy biją na alarm. Ceny zbóż są dziś na poziomie sprzed 20 lat, a w tym czasie chleb podrożał aż czterokrotnie. - Sprzedajemy pszenicę po 700 zł za tonę, a bochenek chleba kosztuje 4 zł. To nie jest wina rolnika - podkreślają. Eksperci z IERiGŻ p...